Daca aveti copilasi mici si dragalasi cu care vreti sa faceti retete de Craciun, asta este una dintre ele.
Este distractie maxima pentru ei decoratul bradutilor.
Pentru prajitura aveti nevoie de:
100 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar
100 gr faina cernuta
2 oua
3 linguri lapte
3 linguri cacao
1 praf de copt
Esenta de vanilie
Coaja rasa de la o portocala
Putina sare
Pentru glazura verde va trebuie:
100 gr crema de branza Philadelphia
50 gr unt moale
100 gr zahar pudra
Esenta de vanilie
Colorant verde
Inainte de a va apuca de prajitura, dati drumul la cuptor sa se incinga la 180 grade.
Ungeti cu putin unt o tava de tort mica de 20 cm, si tapetati baza cu hartie de copt.
Intr-un bol puneti zaharul, untul, vanilia si mixati bine.
Adaugati pe rand cate un ou si mixati pana la incorporarea acestora.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaoa si se pune in compozitie.
Adaugati laptele si amestecati usor.
La final puneti sarea si coaja rasa de portocala, amestecati usor si turnati compozitia obtinuta in tava.
Dati tava la cuptor pentru cca 20 minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet.
Cand este rece se taie in 8 triunghiuri egale.
In fiecare triunghi introduceti cate un bat din lemn din cele folosite la inghetata sau la frigarui.
Glazura se face foarte simplu, se amesteca toate ingredientele si se pune colorant pana se obtine nuanta de verde dorita.
Daca nu vreti sa folositi colorant, puteti sa-l inlocuiti cu pudra de matcha (pudra de ceai verde).
Sigur, nu o sa iese o nuanta de verde ca atunci cand puneti colorant, dar este ok, este un verde mai pal.
Puneti glazura obtinuta intr-un posh sau o punga rezistenta si cu o foarfeca taiati un pic din colt.
Acum intra in scena copilasi :).
Decorati impreuna cu cei mici fiecare triunghi cu glazura verde.
Nu va zgarciti cu glazura, puneti cu incredere pentru ca este foarte buna.
Peste glazura puneti minidrajeuri colorate, stelute de ciocolata alba si ce minuni din astea de decorat comestibile aveti pe acasa.
Reteta este luata dintr-un numar al revistei Good Food Romania.
No Replies to "Braduti dulci pe bat"