Halloumi cu sparanghel

dsc_2577-1

Reteta de astazi face partea din categoria aperitivelor sau finger food cum le mai zice acum.
Sunt ideal de pregatit atunci cand avem musafiri sau la sarbatori.

Aveti nevoie de:
350 gr sparanghel
250 gr halloumi

Pentru dressing
1 lingura capere
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamaie
Piper proaspat macinat

Incepem prin a face dressingul.
Caperele se toaca marunt si se pun impreuna cu restul ingredientelorintr-un borcan cu capac.
Inchideti borcanul si agitati-l bine cateva secunde, sau pana veti obtine un sos ca o emulsie.

Sparanghelul se fierbe cca 5-8 minute in apa clocotita.
Dupa ce s-a fiert, se scoate si se pune imediat intr-un castron cu apa si gheata (asta pentru a-si pastra culoare de verde intens).
Taiati atat halloumi cat si sparanghelul in bucati egale si  aranjati-le pe scobitori.
Se prajesc in putin ulei pana se rumenesc si capata culoare.
Aranjati pe o farfurie si puneti deasupra dressingul.

dsc_2614

No Replies to "Halloumi cu sparanghel"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.