Croissant cu migdale

1
Dupa parerea mea reteta mai usoara si mai rapida ca asta, nu exista.
Eu o fac in special cand am croissante vechi, adica de 1-2 zile, dar cumpar si proaspete cand am pofta de asa dezmat.
Sunt perfecte dimineata la cafea sau langa un pahar de lapte.
Pentru 6 bucati aveti nevoi de:
  • 6 croissante
  • 50 ml rom
Pentru crema
  • 115 gr unt
  • 115 gr faina de migdale
  • 30 gr faina grau
  • 75 gr zahar
  • 1 ou
  •  vanilie (jumatate e pastaie)
  • un strop de sare
  • 2 linguri rom
  • 50 gr fulgi de migdale
Intr-un castron puneti untul si frecati-l bine cu zaharul (eu folosesc mixerul).
Adaugati oul, vanilia si mai bateti 1-2 minute.
Puneti faina de migdale, faina de grau, romul, sarea si amestecati usor pana obtineti o crema.
Taiati fiecare croissant pe lung si cu o pensula ii ungeti din belsug cu rom.
Dupa ce i-ati imbatat bine, puneti-le si crema de migdale.
P1200118
Acelasi tratament de infrumusetare il primeste croissantul si pe deasupra..ungeti-l cu crema si presarati fulgi de migdale.
DSC_9804
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180 pentru 15-20 minute, sau pana se rumenesc.
DSC_9857
Toata treaba dureaza cca 30 min, cu copt cu tot.

No Replies to "Croissant cu migdale"

    Leave a reply

    Your email address will not be published.